CB LLINARS 45 – 54 CANOVELLES BC

Tercera jornada de lliga i encara no sabem res del nivell, de la competició o dels rivals. Només ens toca seguir treballant i ser fidels a allò en que creiem.

Juguem contra el CB Llinars, un equip que sabíem que corria molt i defensava molt intens. I als primers minuts de partit ens passen la mà per la cara. En atac juguem bastant bé, movem la bola com cal però els rivals corren moltíssim a la contra i ens pillen desprevinguts una vegada i un altre. Durant 6 minuts ens mantenim cara a cara, però en dos minuts ens fan un parcial de 12-0 que ens deixa trasbalsats, arribant a posar-nos 16 punts per sota. Cinc punts nostres aconsegueixen maquillar lleugerament el marcador que acaba al primer període amb un 28-17 en contra.

Les consignes abans del segon període son clares i senzilles, fer un bon balanç defensiu, sacrificant una mica el rebot ofensiu i evitar que el Llinars fiqui cistelles en contraatac. I ja està. I amb això les tornes es tornen a favor nostre. Amb una molt bona defensa de l’1c1 que evita que ells generin joc i fent un balanç com deu mana ens mantenim els primers minuts sense que ells ens fiquin cap cistella. Per par nostre, recuperem el nostre esperit elèctric, tornem a sortir en contraatac i ara som nosaltres els que marquem el ritme del partit i ells els que ens van darrere. I de sobte, sense adonar-nos, ha acabat el segon període i el parcial del quart ha sigut de 0-17 i ens posem de nou per sobre al marcador

Per la segona part és obvi el que volem: que no corrin. Queda demostrat que ells s’anul·len sense aquesta opció i nosaltres podem jugar molt més al nostre joc. Malgrat això nosaltres comencem a perdre intensitat i cada vegada ens consta més mantenir el ritme. Seguim evitant que ells fiquin cistelles en contraatac però la nostra defensa dona un pas enrere i cometem moltes més faltes. En aquest 10 minuts el Llinars arriba a tirar fins a 18 tirs lliures, dels quals en finca 8. Això, més dues cistelles de camp els deixen el parcial a 14 punts. Per la nostra part, millorem el joc en estàtic, aconseguim ficar boles còmodes als interiors i a partir d’ells generem un molt bon joc de sortida. Malgrat tot perdem el quart per 14-12.

L’últim període, com acostuma a passar, va ser més caòtic. Moltes presses per uns, i molts nervis per tots. Va ser un últim període molt més lent i trist. Nosaltres continuàvem sent els amos del tempo del partit i això ens ha donat la clau de la victòria. El rebot a l’últim període, a més, millora ostensiblement, el que ens dona moltes més opcions de joc que perdíem als 30 minuts anteriors. Al final, amb un parcial de 5-8, el marcador acaba amb un 45-54 que ens emportem a casa.

Però tot i la victòria, encara tenim molt a treballar. Principalment  la defensa dels bloc directes que ens guanyen una vegada i una altre; el rebot durant els primers períodes, que ha sigut molt baix, i la defensa individual on encara recuperem massa poques boles.

Però em quedo amb lo millor del partit: al minut 8 del primer període perdíem de 16 punts. Aquest hagués sigut el moment de tirar el partit, d’enviar-ho tot a prendre pel cul i preparar-nos per rebre una pallissa. Però no. Ens mantenim fidels al nostre joc i continuem treballant amb la ment clara i serena i la constància ens dona resultat. Poc a poc i amb bona lletra ens tornem a posar per davant. Crec que en aquest partit em madurat una mica. Moltes felicitats, nois!!