CB IPSI A OTTO SYLT 60 – 39 CANOVELLES BC GROC

Ens enfrontàvem aquest diumenge a un rival directe, un partit important per poder complir els nostres objectius. A més, l’equip que ens hem trobat al davant no era gens semblant al que ens esperàvem: un equip amb seny a l’hora de jugar i amb una intensa defensa pressionant. Per contra, era un equip que basava tot el seu joc ofensiu en córrer al contraatac, molt encertat en tots els tirs de mitja i curta distància i que defensaven individualment però molt tancades i amb bones rotacions defensives.

Per la nostra part, el partit va tenir dues besants. A la primera mitja part no fèiem darrere les rival. Repeteixo: DARRERE les rivals, és a dir, elles corrien al contraatac i nosaltres érem incapaços de fer un bon balanç defensiu per posar-nos davant i parar-les.  Això feia que elles anotessin cada vegada i es repleguessin correctament en una defensa que a nosaltres ens semblava un mur contra el que xocàvem una vegada i un altre, perdent boles o fallat tirs i sense anar al rebot, provocant nous contraatacs d’elles. Quan aconseguíem parar-les, pràcticament no van poder anotar en estàtic i es van robar boles pressionant tota la pista, però això va ser una petita llum durant els primers vint minuts. Arribàvem al descans amb un marcador de 34 a 16, tenint en compte que nosaltres havíem ficat 7 tirs lliures.

De cara a la segona part les consignes eren simples: balanç i rebot. I quan això es va fer, la cossa va canviar. El tercer va ser l¡únic període que vam guanyar, ja que vam ser capaces de parar les seves contres ràpides i, en contraposició, córrer nosaltres una mica. Durant una estona els papers es van intercanviar. Ara érem nosaltres qui dominàvem el match. Al principi del quart període, quan havíem arribat a perdre de 19, ens vam posar a 9 punts de diferència i llavors elles, gràcies a la gran quantitat de boles perdudes per part nostre, ens van fer un parcial de 8 a 2 primer i tres minuts més tard, de 7 a 3 que ens allunyava ja massa de l’equip rival. Malgrat això, els últims minuts es van lluitar molt i molt, demostrant que mai està del tot perdut el partit.

Aquest ha sigut un cop dur al nostre ànim, però sempre en podem extreure part positiva: per una part felicitar per el gran percentatge de tirs lliures anotat, 11 de 16 (68,8%). Per altre banda, la segona part només es va perdre de 3 punts de diferència. És una llàstima no haver jugat així tot el partit, però volem felicitar les jugadores per l’esforç físic i mental extra que van tenir que fer per lluitar així quan la cossa estava tan fosca.

Ara, “borrón y cuenta nueva”, comencem la segona volta tal com em acabat aquesta primera.

Parcials: 1er(14-9), 2on(20-7), 3er(9-10) i 4rt(17-13)