CANOVELLES BC GROC 52 – 46 BASQUET ATENEU MONTSERRAT

Ens enfrontem aquesta setmana a un rival directe que a l’anada ens va passar la mà per la cara fàcilment. Juguem en una pista diferent a la normal que esperem que ens doni cert avantatge i amb baixes a la plantilla que fan perillar les posicions interiors. Era un partit que se’ns plantejava de molta pujada i sabíem que necessitaríem un gran esforç si volíem deixar-lo a casa.

El primer quart va ser bastant desastrós, en gran part degut a que la prèvia al partit va ser bastant dolenta en general. Un mal escalfament fa que comencem fredes, els tirs no entren, les carreres es fan més llargues i l’altre equip sembla més gran. I abans que ens adonem estem perdent de deu punts.

Al segon període sembla que les cosses van millor. Amb una gran defensa zonal aconseguim recuperar moltes boles i sortir ràpid a la contra i en cinc minuts fem un parcial de 8-3. El desencert del rival a la línia de tirs lliures (que en aquest període fa 2 de 8) ens ajuda a apropar-nos al marcador. Entrem a una bona dinàmica on la intensitat defensiva ens impulsa a fer atacs ràpids. Tot així, aconseguim reconèixer quan parar el joc i jugar ordenades en atac. A l’ecuador del partit anàvem perdent de dos.

El tercer període és el més disputat de tots. Elles surten amb les piles posades, davant la nostra remuntada a l’anterior període. La nostra defensa individual és insuficient si volem aturar el seu atac fort i cada vegada ens veiem obligats a refugiar-nos en una zona que, se’ns dubte, és la defensa clau d’aquest equip. Durant els primers minuts, fem un 11-5 que ens posa per davant. Llavors són elles les que comencen a pressionar i robar boles. I durant una estona ens tornem boges i comencem a perdre boles i en dos minuts ens retornen el parcial en un 0-8 i tornem a estar 6 avall. Canviem doncs les defenses durant un temps mort i això sembla frenar una mica el seu ímpetu i a l’últim minut aconseguim recuperar la diferència a l’electrònic.

Comença l’últim període tal com comença de nou el partit: empatats. Com diuen al tenis: joc de partit. Elles comencem pressionant i es distancien de nou al marcador. Llavors NO passa el que ens acostumava a ocórrer en aquestes situacions: no ens venim a baix. Aconseguim mantenir el nostre joc i seguir lluitant i confiant. Aquesta força mental fa que de cara a aro tot es torni més fàcil i comencem a encertar a l’anella. Aquest gran encert ens fa ficar tres triples clau que ens tornen a posar per davant. Elles no fan més que fallar tirs lliures i comencen a desmotivar-se. Nosaltres estem cada vegada més a prop del nostre objectiu. El xiulet final sona quan el marcador senyala 52-46 a favor nostre.

Merescuda victòria davant aquest esforç, felicitats noies. Ens agradaria recamrcar avui la importància dels tirs lliures, que aquesta vegada ens ha afavorit: elles van fallar 16 tirs lliures. Ara a gaudir de la victòria i a seguir treballant així. Pròxim objectiu: CB Canet.