CANOVELLES BC 72-66 AECAM 2

Afrontàvem aquesta divuitena jornada amb moltes baixes d’última hora i conscients que el rival ens posaria les coses molt difícils.

El partit el vam començar amb una gran defensa individual que ens va permetre recuperar moltes boles. En atac vam aconseguir córrer al contraatac, com era la consigna prèvia a partit, aprofitant casi cada atac per treure profit. Malgrat això, pràcticament no vam fer cistelles de camp durant els primers 7 minuts, però pràcticament a cada atac vam aconseguir anar a la línia de tirs lliures i allà, vam aprofitar per anar sumant punts., fent  9/12 en aquest primer període. Al inici de l’últim minut anàvem guanyant de 9 punts, però dos errades consecutives van permetre que el rival es tornés a ficar al partit, rebent un 0-5 que deixava el marcador 19-15.

Per l’inici del segon període vam tornar a començar apretant l’accelerador aconseguint tornar el parcial i fent un 7-1 que ens tornava a allunyar al marcador. Però l’ànsia de córrer encara ens feia perdre moltes boles. Al minut 5, vam deixar d’apretar en defensa i sumant aquestes boles regalades, vam permetre que el rival ens tornés a fer un parcial de 2-10. Fins ara, cada vegada que aconseguíem desempallegar-nos al marcador el rival apretava i nosaltres ens relaxàvem permetent que ens tornessis a posar contra les cordes. Així, vam arribar a l’ecuador del partit amb el marcador 36-32.

Les consignes al descans son mantenir el ritme defensiu, recuperar la sortida de contraatac i, en estàtic, buscar boles interiors. Així, vam començar el tercer període apretant de nou amb un 6-0, però que automàticament ens van retornar amb un 0-6 que ens deixava de nou 4 amunt al minut 4. La resta del període va ser una anada i tornada de cistelles. Nosaltres dominàvem el rebot, cosa que ens va permetre córrer i ficar moltes cistelles de rebot ofensiu a la vegada que manteníem encara un gran encert de tirs lliures. Per la seva part, el rival aconseguia encestar tirs es ben defensats i puntejats i al final del 3er període només l’havíem guanyat de 2.

L’últim quart va començar malament per nosaltres. Encaixàvem un triple al primer atac i vam fallar 4 tirs lliures seguits. No és fins al minut quatre que vam aconseguir sumar els primers punts a l’electrònic, també de tirs lliures. Durant els primers 5 minuts no aconseguim generant bones opcions de cistella i a l’ecuador del quart, a falta de 5 minuts del final el marcador era 56-56. Cal un temps mort per recuperar el seny. Calia mantenir un bon ritme defensiu i jugar amb cap els atacs. Volíem córrer, si, però hem d’assegurar els tirs i deixar de perdre boles abans de mitja pista. A partir d’aquí vam assegurar el nostre joc defensiu, encaixant només un triple en els següents tres minuts mentre nosaltres tornàvem a aprofitar els atacs, treure faltes i tornàvem a ficar els tirs lliures. A més, una sèrie de boles interiors molt ben aprofitades ens va permetre fer un parcial de 7-2, que ens deixàvem el marcador 70-61. Dos tirs lliures seus i un nou triple ens va tornar a posar tensos a falta de menys d’un minut del partit, però dos tirs lliures nostres tancaven el partit amb un 72-66 final.

Vull felicitar els nois pel gran treball que van fer i per la maduresa que van reflectir davant les dificultats del partit. I agrair la munió de jugadors cadets que ens van donar un cop de mà, l’ajuda dels quals va ser indispensables.

Parcials: 1er(19-15), 2on(17-17), 3er(18-16) i 4rt(18-18)

Proper partit a casa d’un gran equip, d’amics i rivals que ens posaran els coses molt i molt difícils. Treballarem fort aquests dies, no ja per guanyar, sinó per merèixer la victorià contra el CB La Garriga.