CANOVELLES BC 64 – 59 CB LA GARRIGA B

Primera victòria a casa després de 6 jornades. Després d’una bona setmana d’entrenaments que havia anat in crescendo ens enfrontàvem contra els líders, equip invicte fins el moment i sens dubte, l’equip amb el millor joc que ens torbàvem fins el moment.

El partit va començar amb una anada i tornada de cistelles per part dels dos equips. La nostra defensa individual sortia molt d’efecte. El nostre nivell defensiu era molt correcte i aconseguíem recuperar bastants pilotes. Malgrat això, el rival era molt efectiu de acara a aro i a cada oportunitat encaixàvem dos punts més. En atac vam saber jugar molt ordenats, fincant boles als interiors per poder treure-les i jugar de dintre a fora i de fora a dintre, cosa que ens va donar moltes opcions de tir de mitja i llarga distància que no vam saber aprofitar. Per altra part, seguíem en la línia d’altres partits de perdre moltes boles, fins a 6 en aquest 10 primers minuts. Arribàvem al final del quart amb una certa avantatge moral, en un marcador igualat però que semblava que dominàvem i, de sobte, a l’últim segon encaixem un triple rival que ens deixava dos punts per sota.

Aquest triple ens deixa trastocats i, per primera vegada abaixem el cap. Tot i la rèplica al primer atac per un triple nostre, La Garriga es ve a dalt i ens fa un parcial de 2-11 que ens deixa 7 punts per sota al marcador. És un moment on nosaltres em perdut el ritme i pràcticament no trobem solucions clares en atac. Decidim compensar-ho en defensa col·locant-nos en una defensa zonal que ens ajuda a sortir a la contra i dificulta els rivals. Aprofitant que ells anaven carregats de faltes tornem a córrer com ens agrada i en un minut fem un parcial de 9-3 que ens empata de nou, però que termina amb una nova cistella encaixada. Anem al descans 31-33. Tot està en joc.

Al tercer període, el CB La Garriga surt a defensar en una zona 3-2 molt i molt tancada que ens posa problemes i ens costa atacar. La nostra precipitació per trobar cistelles clares fa que tinguem massa pressa moltes vegades. Això, i el poc encert que mantenim durant tot el partit fa que en aquest període només arribem a ficar 3 cistelles de camp. Val a dir que molts atacs estaven molt ben jugats contra la defensa zonal, però cometem errors simples però claus que ens impedeixen finalitzar-los com voldríem. El període comença amb repartiment de cistelles fins que al minut 4 encaixem un parcial de 0-7 que ens posa a 9 punts per sota, la màxima diferència. Remuntem 5 punts amb dos tirs lliures i un gran triple i, de nou, encaixem un triple a l’últim instant que ens torna a posar contra les cordes. Tornem a estar a -7.

La situació és ara tensa i juguem sobre la fulla d’una navalla. Una mala passa ens pot fer caure en el desànim. Però comencem de nou amb una rèplica i els tornem el triple tan sols començar. Nosaltres ens tornem a col·locar en zona i, sens dubte, resulta efectiva. El joc es nostre, però ens mantenim per sota al marcador. Al minut 5, després d’encaixar un altre 0-5 tornem a estar a -9, però les sensacions son bones i continuem treballant correctament. En aquest moment tots dos equips estem ja en bonus i prenem consciència de la importància dels tirs lliures. Amb un 4/6 seguits i un triple ens tornem a ficar al partit, l’electrònic marca 52-54. La nostra efectivitat de cara a aro segueix sent molt dolenta però un gran domini del rebot ens ajuda a tenir segones i terceres oportunitats, impedint que el rival tingui més opcions d’atac. Amb l’expulsió d’un dels seus jugadors claus, sembla que ells perden valentia mirant a l’aro mentre nosaltres continuem corrent i defensant. No és fins el minut 8, amb un parcial de 6-0 que ens tornem a posar per damunt al marcador, anem 58-55. Em estat per darrere durant 26 minuts i mai em deixat de treballar. A partir d’aquí, tot és una anada i tornada de tirs lliures, una aposta a veure qui te el pols més fi. El nostre percentatge no acaba de ser del tot correcte, amb un 3/10 a l’últim minut, en contra del seu 4/5, però la nostra defensa fa i ha fet que en tot aquest període només encaixem una sola cistella de camp. Això és clau per arribar ajustats al final i que quan soni la botzina el marcador sigui de 64-59. Acabem de vèncer els invictes líders.

Malgrat això i una vegada superada l’eufòria, cal que recuperem el cap fred i ens adonem de la realitat. Una jornada més hem mantingut una enorme quantitat de boles perdudes que donen segones oportunitats als rivals i que no fan més que menysprear els nostre treball defensiu. Igualment, hem tingut un percentatge de tirs de camp desastrós ficant 19/59 tirs. Aquest llast fa que, tenint tantes opcions, no aconseguim vèncer més còmodament rivals que podríem tindre més a l’abast.  Cal seguir treballant.

Per últim, agrair a una grada espectacular que ens va recolzar com mai, tant en els bons com els dolents moments i que va ser clau per la nostra victòria.

Proper partit juguem contra 3 Viles, rival desconegut però que ve de guanyar a un rival que a nosaltres se’ns va empassar. Cal estar molt i molt centrats aquesta setmana. Que no nos invada la locura.