VALLDEMIA 40-37 CANOVELLES BC

Aquesta quinzena jornada la juguem contra el primer equip que ens va derrotar. La setmana d’entrenaments habia sigut irregular i no arribàvem amb masses bones sensacions.

El partit comença lent i espés i aquest serà el ritme que es mantindrà durant molt de temps. Malgrat això la nostra defensa va ser molt intel·ligent, jugant molt be als espais i mantenint les zones contra un rival que no tirava tirs exteriors. Malgrat això, nosaltres no aprofitem les nostres oportunitats i fallem tirs que normalment ens son senzills. L’electrònic marca al final del quart un 6-12 en contra.

Millorem encara la defensa al segon quart , durant el qual el rival només ens fa 3 punts, amb un tir de camp i un tir lliure. Però el partit segueix en la metixa dinàmica: és lent i quan aconseguim córrer no aprofitem les oportunitats. Per altra part es nota una vegada mes els errors en els tirs lliures, desaprofitant en aquest període 6 punts molt valuosos.

El tercer període comença bastant bé i al minut 3 fiquem dos triples pràcticament consecutius que ens posen per primera vegada per davant al marcador, 19-20. Però això acaba corrent en contra nostra. L’ansia de ficar i jugar amb pressa ens fa que no anotem res més en 6 minuts i encaixem un 9-0 que ens torna a deixar escaldats. Cal un temps mort al minut 9 per recuperar de nou el control del partit i maquillar el marcador, que al inici del quart marca 30-26.

El partit és nostre i les sensacions son bones, només ens falta rematar-lo. Però seguim errant cistelles fàcils. La nostra defensa és bastant correcta, mantenint les consignes marcades per aquest partit, però és l’atac on no acabem de trobar-nos còmodes. No anotem i cada vegada estem més nerviosos. El rival ens porta moltes vegades a la linia de tirs lliures i nosaltres no tenim un bon percentatge de tir (5/12 a aquest quart). Entrem a l’últim minut de partit amb el marcador 3 punts per sota. Amb dos tirs lliures ficats ens posem a 1 punt. El rival anota llavors un tir lliur que ens torna a posar a 2. A falta de 30 segons tenim bola i ideem un sistema ja treballat per anotar, però l’ansia de bot ens fa perdre temps i al final acabem amb un mal tir i bola perduda. Una falta nostra al so del claxon els dona dos tirs lliure més a ells que amplien la distància al final a 3 punts.

Ens hem quedat doncs a un peu de la victoria i toca reflexionar perquè ha sigut. Però no hi podem pensar massa: dissabte que ve tenim un nou partit i serà contra els liders de la taula, un equip que només ha perdut contra nosaltres a l’anada.

Els errors es poden corregir, el treball es pot millorar i si mantenim el cap seré i la ment concentrada a l’objectiu podem seguir lluitant. Encara queda molta lliga.

Parcials: 1er(12-6), 2on(5-6), 3er(15-14) i 4rt(10-11)