TORNEIG DE REIS «JOVENTUT LES CORTS»

Ens vam «inscriure» a aquest torneig d’avui per demà, sense haver fet cap tipus de treball durant les vacances però gràcies a les bessones Bellavista i a Marta Capa (Junior Fem. Groc) vam poder enfrontar els dos partits amb garanties.

CANOVELLES B.C. «BLAU» 40 – 56 JOVENTUT LES CORTS

Primer partit de l’any contra un equip sub21, vam començar animades, anotant des de l’exterior i jugant amb molt de criteri, pilotes interiors, divisions, bloqueigs… però el rival ens va seguir l’estela perquè no érem capaces de defensar amb garanties els bloquejos i continuacions del rival així com les entrades amb força que feien. El segon quart però vam ser una sombra del que som, vam encaixar 13 punts seguits sense cap tipus de resposta per part nostra ja que les visitants van aprofitar les pèrdues de pilota i seguient els problemes amb el bloc directe. Es com si de cop i volta ens haguéssin apagat l’interruptor, acabant el quart perdent de 12 punts.

Durant la mitja part vam intentar ajustar les defenses, intercanviant la zona amb l’individual, però el rival seguia aprofintant cada pèrdua nostra i ens costava moure la pilota amb fluidesa entre les seves defensores, tot i això vam aconseguir que el quart acabés empatat. Al darrer quart vam ser molt més constants que als anteriors dos quarts i vam aconseguir dominar a les amfitriones però ens van tallar les accions amb faltes gràcies a la seva experiència i això va provocar que tiréssim 12 tirs lliures fallant-ne 5. Les rivals per contra van estar intermitents però l’aventatge que havien aconseguit al 2n quart els va permetre jugar amb el marcador.

Un partit en què hem començat molt bé i hem acabat prou bé i on s’ha notat que estem encara a pretemporada, amb algunes jugadores encara de festa i on tot i no jugar els sistemes habituals i centrant-nos en jugar per conceptes hem demostrar que saber jugar a bàsquet en sabem, el que passa es que ens n’oblidem o se’ns «caduca».

12 – 11 / 5 – 18 // 12 – 12 / 13 – 15

CANOVELLES B.C. 36 – 65 BOET FEMENÍ MARESME

Que el resultat no enganyi a ningú… ha estat un partidàs. Jugàvem contra el 4t classificat de junior femení PREFERENT i els hem donat la cara durant gran part del partit. Als inicis del primer quart han demostrat que l’equip que teniem devant ens presionaria tot el partit i que la qualitat de les jugadores era patent, però tot i la diferència de categoria vam saber connectar molt bé entre totes les jugadores, jugant l’abc del bàsquet: passar i moure’s, equilibri interior exterior i unes defenses bones. Al segon quart vam seguir demostrant que donaríem guerra i després d’un seguit de tirs exteriors, bones jugades interiors i defenses zonals que provocaven tirs incòmodes del rival vam aconseguir anar-nos al descans amb 2 putns e desaventatge.

Durant la segona part el rival va demostrar qui és i ens va proposar una defensa 2c1 asfixiant que va provocar un 4 a 21 de parcial de quart, amb 16 punts en només 3 minuts. El partit ja s’havia posat molt coll amunt en contra nostre però nosaltres veniem a treballar. El darrer quart va ser un tràmit, l’encert de les jugadores exteriors del rival contrastava amb la nostra capacitat per generar punts a la zona contra rivals més altes (poques vegades és així). El quart va concloure amb 7 – 17.

Noies us heu de sentir MOLT ORGULLOSES d’aquest partit, doncs no és fàcil poden aguantar dos quarts (i guanyant) contra un equip preferent. Hem aconseguit treballar molt bé la zona que era un dels objectius així com dominar els conceptes dels joc on crec que hem demostrat saber jugar a bàsquet. Especial menció a les interiors de l’equip: avui ho heu fet perfecte, ens heu donat una lliçó de com jugar de tu a tu a un rival superior. Si juguem a la lliga regular com hem jugat aquest partit estem en el camí correcte.

7 – 10 / 18 – 17 // 4 – 21 / 7 – 17