BASQUET 3 VILES 58-67 CANOVELLES BC

Arribem a la 20ª jornada i continuem amb la ratxa de baixes per part de jugadors de l’equip. Ja a l’anada d’aquest partit el vam jugar sense un parell de jugadors clau i aquest el vam presentar amb quatre baixes importants.

El partit va començar amb un triple seu però que vam saber compensar amb grans defenses durant la primera meitat del primer període. Va ser el nostre ritme defensiu el que va ser capaç de començar trencant el partit per aconseguir una ratxa de punts que ens posaria tot el match per sobre. Vam arribar al minut 5 amb un resultat de 4-11 bastant còmode. Nosaltres, en atac, estàvem jugant bastant bé, aconseguint crear avantatges entre jugadors grans i petits que vam saber aprofitar. Al minut 7, però, ens van plantejar una defensa zonal que se’ns va empassar rebent un 7-2 en contra que ens deixava a només 2 punts per sobre al marcador. Un triple nostre ens torna a donar aire i un últim minut frenètic va deixar el període amb l’electrònic 12 a 20.

El segon quart comença mes o menys igual. Ells van plantejant la seva zona 2-3 i nosaltres millorem a l’hora d’atacar-la. En defensa vam seguir combinant diferents tipus que van fer que al rival li costés organitzar-se. Això, i que vam començar a sortir al contraatac de forma molt més organitzada ens va facilitar mantenir i ampliar el resultat al marcador sense que se’ns presentés en cap moment una veritable dificultat. Fins al moment estàvem al davant al marcador per ser un equip superior però mai vam jugar al nostre millor nivell.

És al tercer quart quan la cosa es complica. La relaxació que portàvem ens va fer aixecar el peu del pedal i encaixar un 16-3 que va capgirar el marcador i ens posava dos punts per sota. El nostre ritme defensiu havia decaigut i el rival aprofitava per sortir molt mes a la contra i guanyar els 1c1 que fins el moment eren per nosaltres. Cal un temps mort i cop d’atenció per tornar a recuperar el nostre ritme i amb un triple inicial tornem un parcial de 1-9 que ens va tornar a deixar 7 punts per sobre al marcador. Malgrat això, vam perdre aquest període 19-17.

L’últim període havia de ser el de rematar el partit. I així va començar, amb un 2-6 als primers minuts que poc a poc ens tornava a allunyar del rival. Al minut 5 tots dos equips estàvem ja en bonus i el partit es va fer molt més lent. Fins el moment, nosaltres portàvem 11/20 en tirs lliures però sembla que els últims minuts ens fan tremolar el canell i fem 3/12. Malgrat això, seguíem mantenint una bona defensa individual que mantenia al rival rere la diferencia de 10 punts. I, de sobte, als últims dos minuts, el 3 Viles ens va plantejar una gran defensa pressionant zonal que ens va trasbalsar i ens va fer perdre moltes boles tontes i encaixar un 8-1 en els últims dos minuts que deixava el marcador final amb una victòria de només 9 punts de diferència. Cal millorar aquesta sortida de pressió per part de tots (no només els bases). Si aquest equip ens hagués fet aquesta pressió tot el partit potser hagués anat d’una altra manera.

Però ens quedem amb el que tenim. Hem fet un partit còmode, on hem sabut mantenir el seny tot i els moments en contra però on mai hem donat el nostre 100%.

Proper partit a casa contra un dels grans de la lliga: Premià de Dalt.

Parcials: 1er(12-20), 2on(9-10), 3er(19-17) i 4rt(18-20)